Invitati


Organizatori

FRF

Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu este președinte al Federației Române de Fotbal, din anul 2014, și președinte al Federației Europene de Minifotbal, din 2012. A practicat fotbalul până la vârsta de 19 ani, când s-a orientat către un traseu academic, obținând titlul de doctor în științe politice, în anul 2013.     

 

Radu Vișan

Radu Vișan este secretar general al FRF, din anul 2015, dar s-a alăturat FRF în 2014, ca manager de dezvoltare instituțională. Cu experiență în administrație și management, el este responsabil de implementarea noii strategii de dezvoltare a FRF.  

 

LPF

Gino Iorgulescu

Gino Iorgulescu este președintele Ligii Profesioniste de Fotbal de România, din anul 2013. Acesta a jucat pentru echipa națională de fotbal a României, pe postul de fundaș central. Cea mai mare parte a carierei a jucat la Sportul Studențesc. După retragerea din fotbal a îndeplinit funcțiile de antrenor secund al echipei naționale, precum și de președinte al clubului FC Național.

 

Robert Pongracz

Robert Pongracz este vicepreședintele LPF. A fost timp de șase ani și jumătate șeful sectorului internațional la Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, apoi șeful biroului executiv al președintelui acestei instituții.

 

UEFA

Thomas Junod

Thomas Junod este manager programe educaționale, în cadrul UEFA, din anul 2007. A dezvoltat și continua să conceapă programe educaționale pentru membrii afiliați ai UEFA, precum UEFA Certificate in Football Management, the UEFA Diploma in Football Management and the Executive Master in European Sport Governance (MESGO), dar și UEFA Research Grant Programme. Are un masterat în economie de la Universitatea Neuchâtel și predă management strategic în organizațiile sportive la Universitatea din Lausanne.

 

Alexandra Doncila

Asistent programe educationale UEFA

 

Invitati speciali

Michael van Praag

Michael van Praag este președinte al Federației Olandeze Regale de Fotbal, din anul 2008. A jucat fotbal, a arbitrat și a fost președinte al clubului Ajax Amsterdam în perioada 1989-1993, câștigând Cupa UEFA și Champions League. Membru în Comitetul Executiv al UEFA, devine vicepreședinte al acestuia în anul 2015.  

 

Michele Uva

Avand o cariera intreaga dedicata sportului profesionist (volei, baschet, fotbal), Michele Uva este CEO al Federatiei Italiene de Fotbal din 2014, anterior fiind Chief Development Officer. Timp de cinci ani, a fost CEO al clubului de fotbal Parma si alti doi ani vicepresedinte al Lazio Roma. Profesor asociat al Universitatii Foro Italico din Roma si lector la cateva cursuri organizate de universitati din Italia.

 

John Delaney

CEO al Federatiei de Fotbal Irlandeze din anul 2005, John Delaney a jucat fotbal la nivel de amator pentru mai multe cluburi din regiunea Munster. A devenit cel mai tanar trezorier al FAI, la varsta de 33 ani.

 

Experti

Mikkel Draebye

Mikkel Draebye este profesor la Școala Universitară de Management Bocconi (Milano), unde predă strategie și antreprenoriat, inovație, planificare în afaceri și management sportiv. Din 2008, este consultant și expert colaborator al UEFA în management.  

 

Zeno Căprariu

Zeno Căprariu este director al diviziei de audit de la Deloitte, având o experiență bogată în ceea ce înseamnă auditul financiar, precum și planificarea financiară a resurelor, lucrând în diverse companii multinaționale din industrii precum manufactură, energie și resurse, imobiliare.

 

Jeroen Slop

Jeoren Slop este managerul finaciar al clubului Ajax Amsterdam, din anul 1998.

 

Noel Mooney

Cu o experienta bogata in marketing, Noel Mooney a fost portar de fotbal la Limerick, Cork City şi Shamrock Rovers. Rolurile sale anterioare includ director comercial pentru Limerick FC, precum si alte funcţii de management pentru Asociatia Irlandeza de Fotbal. In prezent, Noel este marketing manager al UEFA.

 

Thierry de Backer

Thierry de Backer este ofiter media al UEFA de peste 20 de ani, responsabil de partea de operatiuni media pentru foarte multe competitii si evenimente de mare amploare.

 

Giorgio Brambilla

In prezent, Giorgio Brambilla este Sales and Partnership Direct pentru clubul Inter Milano. Intre 2013-2016, a ocupat functia de director de marketing si parteneriate pentru AS Roma,si, anterior, a lucrat pentru Repucom, in Milano.

 

Fiona Green

Cu peste 25 de ani de experienta in industria sportului profesionist (sponsorizare, licentiere, proprietate intelectuala), Fiona Green este membru fondator al WINNERS, companie specializata in CRM si business intelligence.

 

Crenguta Rosu

Crenguta Rosu este specialist in comunicare organizationala, avand o experienta bogata in rolul de consultant in domeniul strategiilor de comunicare integrata pentru diverse industrii si institutii.

 

Ian Mallon

Cu o experienta indelungata in media (Head of Content la Independent News and Media si alte roluri editoriale executive), Ian Mallon s-a alaturat Federatiei Irlandeze in 2015, in calitate de director al departamentului de comunicare, responsabil de strategia de comunicare si implementarea acesteia, astfel incat sa cuprinda viziunea organizatiei, de la fotbal de baza la meciuri internationale.   

 

Razvan Mitroi

Răzvan Mitroi este manager de comunicare al FRF. A fost jurnalist timp de 20 de ani si Corporate Communication Manager timp de 6 ani. A condus publicații, precum Adevărul și Jurnalul Național, și televiziuni de știri – Antena 3 și Digi 24. De asemenea, a gestionat comunicare de criză pentru Chevron Europe.

 

Bogdan Popescu

Bogdan Popescu este Director Comercial al FRF din luna septembrie 2014, dupa o experienta de peste 12 ani in business in diverse pozitii de management marketing-comercial. In cadrul FRF, Bogdan raspunde de activitatile de marketing si comerciale (ticketing, sponsorship, advertising, drepturi TV, retail & merchandising).

 

Alexandru Candea

Alexandru Cândea este Mangerul Departamentului de Ticketing al FRF din aprilie 2015, având o experiență in vanzari si management în diverse companii multinationale din domenii precum servicii medicale, software și servicii financiare.

 

Cyril De Greve

Cyril De Greve este Business Intelligence Manager al European Stadium & Safety Management Association, o platforma de dezvoltare a cunostintelor, care reuneste si imparte expertiza in domenii legate de stadioane cu 350 stadioane din Europa.

 

Pietro Chiabrera

UEFA Stadium Manager, cu o experienta de ani de zile in pregatirea finalelor Champions’League si Europa League, Pietro Chiebrara a prezentat perspectiva UEFA asupra gestionarii sustenabile a stadioanelor:

  • Stadium regulations
  • Venue inspections and approval process
  • Key stadium requirements
  • Level of UEFA expectations

 

Andrea Fabris

Secretar general al U.S. Sassuolo Calcio, Andrea Fabris are o experienta remarcabila in managementul cluburilor de fotbal. La editia FMS dedicata stadioanelor, Andrea Fabris a prezentat importanta pe care o are cooperarea stransa cu autoritatile locale in ceea ce priveste dezvoltarea unui stadion.

 

Viorel Daskalu